Parkour historien

Parkour historie begynte med noen halvgale gutter spredd rundt i Agder som “hoppet og spratt” både i skog og i by. Da Mia-Marlena sin sønn var 9år ville han drive med parkour og Mia-Marlena begynte jakten på finne de rette folkene. De hun fant var gode mennesker som snart ble gode venner. Vennskapet og et felles ønske om å få et treningslokale gjorde at Agder parkour ble stiftet Mai 2014 av Mia-Marlena Nordstokke.

Agder parkour arrangerte det første året (2014) parkour treninger i Turnhallen i Kristiansand. Mia-Marlena sin sønn “mini” laget filmer fra treningene å la ut på facebook og YouTube, dette gjorde at treningene ble fort populære og det kom opp til 80 barn-og ungdom på hver trening.

Egen parkourhall på Samsen Kulturhus: 
Mia-Marlena bestemte seg derfor for å søke støtte til parkour utsyr for å åpne en egen parkour hall til klubben. Med støtte fra Gjensidigestilfelisen og SR-Banken åpnet Agder parkour sitt første lokale på Samsen Kulturhus 04.Feb.2015.

Kraftig økning.
Ved oppstart hadde Agder parkour 5 forskjellige gruppetreninger i hallen, men gruppene ble fort fulle og vi har siden oppstart åpnet nye grupper hver sesong. Plutselig hadde Agder parkour over 200 medlemmer og faste gruppetreninger mandag-torsdag hver uke.

Agder parkour teamet
Agder parkour var en barne-og ungdomsorganisasjon med styremedlem under 26år i styret. Et godt styre som sammen lager gode løsninger for organisasjonen gjorde at Agder parkour vokste med god infrastruktur.

Trenere er dem som laget magien hos Agder parkour og vi økte fort fra et par trenere til over 10stk. Flotte hjelpetrenere og ikke minst frivillig innsats fra foresatte holdt klubben gående.

Hove parkour park.
Agder parkour oppgradere også parkour parken på Hove i Arendal både i 2015 og 2016. En stor takk til Gjensidigestiftelsen for støtten til vårt arbeid med parken! Parken er åpen for alle og blir mye brukt om sommeren. Vi har også arrangert parkour jam flere ganger i parkour parken som har vært veldig populært, se filmer på YouTube. Parken er nå tatt over av Hove leirsenter.

Ferie med Agder parkour
Agder parkour har flere ganger arrangert parkour tur til Danmark med støtte fra Buf. direktoratet. Turene har gått til BGI som har verdens største utendørs parkour anlegg og det har vært en stor suksess! Se filmer fra turene på YouTube.

Har du hørt rykter om at Agder parkour skal bli endel av Blå Kors? Da har du hørt riktig! Den 15.12.18 tar Blå Kors Kristiansand over driften til Agder parkour.

Ny og større parkourhall:
Etter et stort ønske i mange år om å utvide parkourhallen åpnet vi endelig ny parkourhall våren 2018. En designet hall av noen av de beste parkourutøvere. Vi arrangerte vår første sommerskole og utvidet tilbudet.

Agder parkour overtas av Blå Kors Kristiansand:
Agder parkour vokste fra å være en liten vennegjeng til en stor klubb med over 200 medlemmer. Etter 4,5år med hardt arbeid har vi nå en solid klubb og en stor parkourhall! Det er mer enn vi drømte om! Den 15.12.18 overtok Blå Kors Ager parkour. Vi bli endel av et større team, dette lettet på arbeidsmengden til daglig leder, Mia-Marlena, samt at vi i parkouren fikk flere støttespillere/kollegaer.

Hva skjer med Agder parkour?
Navnet har for oss en stor betydning, men det viktigste er de flotte menneskene som har gitt navnet en mening og verdi. De flotte menneskene følge med videre under nye eiere (Blå Kors) og vi skal fortsette å jobbe på for at dere får de samme eller bedre tilbudene. Vi er allerede i gang med forbedringer! 🙂

Klikk her for å gi Mia-Marlena, gründer av Agder parkour din vurdering/referanse

Redigert_Topp_Og_bunn_version_2

Foto: Saona Puth